Från den 1 juni 2020 förmedlas våra lediga

lägenheter via Boplats Syd

 

Boplats Syd startade 2009 och är sedan 2017 ett kommunägt aktiebolag. De är en regional bostadsförmedling som mer än sextio hyresvärdar, både privata och kommunala väljer att lämna sina lediga lägenheter till. De förmedlar redan idag i ett flertal skånska kommuner och som registrerad i deras kö kan du söka lägenhet hos alla deras anslutna hyresvärdar.

 

Varför ansluter sig Svedalahem till Boplats Syd?

- Det blir enklare för den sökande, många står både i Svedalahems kö och i Boplats Syds kö idag.

- Vi når lättare ut över ett större område med sina lediga lägenheter, speciellt bra när det gäller nybyggda lägenheter och vi har flera nybyggnadsprojekt på gång inom de närmaste åren.

-  Vi kan frigöra tid/resurser som idag bland annat går till tidskrävande administration av lägenhetsuthyrning och av bostadskön och kan istället fokusera på de hyresgäster som redan bor hos oss. Vi får många frågor via telefon, besök och mail om kötid, poäng och plats som nu kan hänvisas till och besvaras av Boplats Syd.

- Att ha en egen kö medför kostnader och bestämmelser medför att ett enskilt bostadsföretag inte kan ta en avgift av de som står i kön. Bestämmelserna tillåter dock kommunägda bostadsförmedlingar att ta ut en köavgift. Krav ställs på att kön ska vara öppen, transparent och fri från diskriminering. Boplats Syds köavgift är 300 kr per 12 månader. Betalar man för att stå med i kön så blir kön också mer aktuell.

- Vårt IT-system som hanterar kön behöver hela tiden utvecklas, det blir billigare om Boplats Syd tar hand om utvecklingsfrågorna för alla bolag istället för att varje bolag gör det var för sig.

 

 

Svedalahem

Hem | Kontakt

Bostads AB Svedalahem © 2018

 

Verkstadsgatan 1, Svedala

040-626 80 50

info@svedalahem.se

Powered by uPortal Aareon